Trekvaart Leiden - Haarlem

( H O O F D M E N U )


  [down] Vikingen organiseren buurtfeest onderling tussen (trek)schuiten  [up] 

.
ē Nieuwsbrief 1
.
ē Nieuwsbrief 2
.
ē Nieuwsbrief 3
.


.

  [down] Buurtbewoners organiseren FEEST aan de Leidsevaart.  [up] 
Afb.(c) RVD

.

  [down] De Leidsevaart vanaf de brug.  [up] 
Afb.(c) RVD

.

Beste Buren

.
We hebben een aardig aantal inschrijvingen ontvangen voor het buurtfeest. Zo rond de 30 buurtbewoners zullen deelnemen, dus dat wordt vast een gezellige boel.
.
BUURTFEEST LEIDSEVAART 350 JAAR
Zaterdag 25 augustus 2007


.
We hebben geÔnformeerd bij de Rabobank, maar helaas kunnen we geen aparte bankrekening openen, dan zouden we een vereniging moeten oprichten of een stichting. We hebben er voor gekozen op per maand een rondje buurt te doen en de bijdrage bij jullie op te halen. Het lijkt ons handig om dit rond de 22e van de maand te doen. Dit vanaf 22 januari 2007. Mocht je zelf in de buurt zijn, dan kun je het bedrag deze maand ook persoonlijk afgeven bij Jacqueline. Per maand zal het ophalen rouleren.
.
Volwassenen Ä 7,50 p.p./maand
Kinderen (tot 18 jr) gratis

.
Het is niet meer mogelijk om in te schrijven!
.
Ed heeft wat bedrijven bezocht. Het verzoek aan de bedrijven was om ons te ondersteunen bij het organiseren van de activiteiten voor het feest. Bij de firma Sporto kwam een positief geluid vandaan. Met de mededeling dat we allemaal aan de vaart wonen, was de eigenaar zeer positief. Ook de firma Lenting wil er over na denken. Ze hebben per jaar best veel aanvragen, maar ons verzoek zullen ze nog eens bekijken. Het nieuwe loodgieters bedrijf Van Es is ook geinformeerd over het feest. De secretaresse heeft toegezegd, e.e.a. aan de de baas door te geven. Tot op heden hebben we nog niets vernomen van de eigenaar. Het Grondverzetbedrijf was erg enthousiast en heeft haar medewerking toegezegd. Afgesproken is dat als we de concrete plannen klaar hebben, dat we nog eens langs gaan om alles definitief door te spreken.
.
De eerste nieuwsbrieven zullen we begin januari sturen naar de beheerder van de site: "http://www.historieleidsevaart.nl"
.
De gemeente Noordwijkerhout heeft gereageerd. Zij hebben ons in contact gebracht met de Vereniging van Ondernemers.. Binnenkort zullen we ook met hen af stemmen of zij nog iets in onze organisatie kunnen betekenen.
.
Over een aantal weken zullen we de koppen weer bij elkaar steken om een goede taakverdeling te maken voor de organisatie van deze dag. Nog steeds geldt voor die tijd, heb je input, ideeŽn over de daginvulling, etc.. dan kun je die mailen naar
bootvluchteling@tiscali.nl of in de brievenbus doen bij Jacqueline, Ed of Mo.
.
Namens de feestcommissie,

.
Jacqueline (Leidsevaart abws 26)
Ed (Leidsevaart abws 20)
Mo (Leidsevaart abws. 18)

.
Terug naar boven..
Beste Buren
.
Tijdens de borrel met een aantal buren hebben we gesproken over het 350-jarig bestaan van De 'Leydsche Treck-vaert' in 2007. Het was een gezellige avond en veel ideeŽn zijn de revue gepasseerd. We zullen met elkaar die ideeŽn verder vormgeven de aankomende maanden.
.
Regelmatig zal een nieuwsbrief worden verspreid, waarin iedereen geÔnformeerd wordt over de laatste stand van zaken. De datum hebben we vast geprikt, reserveer deze vast in je agenda!
.
BUURTFEEST LEIDSEVAART 350 JAAR
Zaterdag 25 augustus 2007


.
We willen graag weten of en met hoeveel personen je zult deelnemen aan het buurtfeest. Dit in verband met de financiŽn, het aantal deelnemers en het programma voor die dag. Vanaf 1 januari 2007 is het de bedoeling dat een ieder elke eerste van de maand het afgesproken bedrag inlegt. Zodat we in augustus een potje hebben om e.e.a. te organiseren. De volgende afspraken zijn hierover gemaakt

.
Volwassenen Ä 7,50 p.p./maand
Kinderen (tot 18 jr) gratis

.
Bekeken wordt of een speciaal bankrekeningnummer kan worden geopend, dit zullen we zo snel mogelijk laten weten.
.
De daginvulling is nog open, wel zijn er al diverse ideeŽn geroepen. De dag openen met een brunch lijkt een goed idee, zodat we een officiŽle start kunnen maken met elkaar. Ten aanzien van de activiteiten kan worden gedacht aan een boottocht, zeskamp, in en om het water. Hierbij kun je denken aan sprietlopen, zakslaan en waterfiets races. Ook voor de kinderen zullen activiteiten worden georganiseerd, schrijf daarom ook op de inschrijfbon de namen en leeftijd van je kinderen. Uiteraard zullen we de avond afsluiten met een BBQ. In het voorjaar (februari) zullen we de feestdag verder vormgeven. Heb je in de tussentijd ideeŽn, dan kun je die altijd kwijt bij de feestcommissie (zie onderaan).
.
Ander leuk nieuws is, dat (Mo) gesproken heeft met de beheerder van de trekvaart website. Op de site zal een apart onderdeel onder de naam Ďactiviteitení worden aangemaakt. Ik heb met hem afgesproken, dat we hem op de hoogte zullen houden van onze plannen. Hij heeft aangegeven, dat hij deze op de site zal verwerken. Erg leuk dus! Ook is de Gemeente Noordwijkerhout inmiddels gevraagd of zij ook een bijdrage willen leveren, we wachten nog op reaktie. Verder zullen we de bedrijven gevestigd aan de 'Leydsche Treck-vaert' ook informeren over ons buurtfeest, wellicht dat we nog wat sponsors kunnen vinden.
.
We pakken het allemaal serieus aan. Aan het begin van de zomer willen we ook Ďde Noordwijkerhouter informeren. Wellicht dat men nog een artikel wil plaatsen over de festiviteiten. We zijn en blijven natuurlijk trotse Vaarters!
.
De volgende nieuwsbrief hopen we rond de feestdagen te verspreiden, met uiteraard nog meer nieuws. Heb je input, ideeŽn over de daginvulling, etc.. dan kun je die mailen naar
bootvluchteling@tiscali.nl of in de brievenbus doen bij Jacqueline, Ed of Mo.
.
Namens de feestcommissie,
.
Jacqueline (Leidsevaart abws 26)
Ed (Leidsevaart abws 20)
Mo (Leidsevaart abws. 18)

.
Terug naar boven..
Beste Buren, Vikings, Leidsevaartbewoners,

.
Het wordt tijd voor een gezellig samenzijn met de bootbewoners van de Leidsevaart te Noordwijkerhout. Er zijn een aantal redenen die we kunnen opnoemen om de Vikingkoppen bij elkaar te steken.
.
Allereerst hebben we een aantal nieuwe buren in ons midden en lijkt het ons juist daarom leuk om een ieder te ontmoeten, die we nog niet kennen. Daarnaast hebben we volgend jaar met elkaar nog een heuglijk feit te vieren, namelijk īonze 'Leydsche Treck-vaert'ī bestaat dan 350 jaar. Er zullen wat activiteiten worden georganiseerd door de lokale instanties. Het lijkt ons leuk om onze eigen ludieke bijdrage hieraan te leveren. Daar kunnen we dan ook met elkaar over van gedachten wisselen (http://www.eurosc.nl ŗ Historisch erfgoed).
.
> Wisselplaats Piet Gijsen 1887 - Noordwijkerhout

.
We nodigen je graag uit voor een borrel en een hapje op onze woonark. Het lijkt leuk om dat in de vorm van een ĎAmerikaanse partyí te doen, iedereen brengt wat mee. We stellen onze woonark graag hiervoor open, als er andere gegadigden zijn, dan horen we dat graag. De lokatie maakt ons niet uit.
.
Heb je ideeŽn of suggesties, dan kun je ons bereiken op tel. 0252-371047, 06-42143850 of 06-19620232, gewoon even bij ons binnen lopen kan natuurlijk altijd. Laat in ieder geval even horen of je kunt komen.
.
Tot horens!
Koen en Monique
.
Terug naar boven..